Tobak, kaffe, rødvin og lakrids er få ud af det mad- og drikkelse, der kan påvirke farven på dine tænder. Ryger du, eller spiser og drikker du regelmæssigt disse ting, øges risikoen for, at farvestoffer herfra aflejrer sig på dine tænder. Og dét kan give eksterne misfarvninger.

Men det er ikke nødvendigvis altid ydre forhold, der forårsager misfarvning af tænder. Interne misfarvninger opstår typisk, når en tandnerve dør, og i denne forbindelse kan de efterfølgende blødninger give aflejringer på tanden.

Kort sagt findes der mange potentielle årsager til, at dine tænder ikke har den hvide farve, som du typisk forbinder med et flot tandpastasmil. Men der er ingen grund til at fortvivle: Hos Helsingør Tandcenter tilbyder vi tandblegning, således at du kan få det hvide smil, du drømmer om.

Få lysnet dine misfarvede tænder

Tandblegning er en kosmetisk tandbehandling, som vi benytter til at behandle misfarvede tænder. Præcist hvordan tandblegningen forløber afhænger dog af, hvad årsagen er til misfarvningerne:

Behandling af eksterne misfarvninger

Hvis dine misfarvninger skyldes aflejring af farvestoffer fra mad- og drikkevarer eller rygning, foregår tandblegningen ved, at vi fremstiller to individuelle blegeskinner til dig. I disse vil vi komme en blegegel, og skinnerne skal du således bruge et individuelt aftalt antal gange.

Behandling af interne misfarvninger

Hvis du har en tand, der er misfarvet på grund af indre blødninger, bleger vi din tand indefra. Dette gør vi ved at lægge et blegemiddel ind i tandens krone eller nervekammer, hvilket efter 3-10 dage vil udmunde i det ønskede resultat.

Kan jeg få tandblegning?

For at finde ud af hvorvidt netop dine tænder er egnet til tandblegning, starter enhver behandling hos Helsingør Tandcenter ud med, at vi foretager en grundig, indledende tandundersøgelse. På denne baggrund kan vi vurdere, om din emaljes tilstand er god nok til at udføre blegning.

Kunne du tænke dig at tage første skridt på vej mod et lysere smil, er du velkommen til at kontakte os for at aftale en tid til din første undersøgelse.