behandling2200x1000
behandling1000x1200

Kroner

Hvad er en tandkrone

En tandkrone er en omsluttende hætte, der sættes ovenpå en tandstump, hvor tandroden stadig er intakt, for at give den mere styrke. Der er flere årsager til, at det kan være nødvendigt at behandle en tand med en krone. Dette kan være hvis tanden har et meget stort hul, hvis der er en stor plastfyldning eller hvis tanden er knækket, hvilket gør, at der mangler så meget af tanden, at en almindelig plastfyldning ikke vil kunne holde til tyggetrykket. Det kan også være, hvis der er dybe revner/infraktioner i en tand, der ellers vil kunne resultere i, at tanden knækker eller gør ondt eller det kan være af æstetiske årsager. Fx kan rodbehandlede tænder med tiden blive meget mørke.

Nogle gange er der for lidt tand tilbage til, at det er muligt at lave en krone og her vil det være nødvendigt at lave en opbygning i tanden, som skal ligge som et fundament under kronen. Ligeledes kan der være brug for, at sætte en stift i tandens rod, inden opbygningen af tanden laves.

Ofte vil rodbehandlede tænder, ud over de kosmetiske årsager, ofte have brug for en krone, da disse tænder er markant svækkede og risikoen for at tanden knækker gennem roden er markant højere.


En krone laves over to besøg.

Ved det første besøg beslibes tanden til den rigtig form, så der er plads til, at der sættes en krone udenpå. Der vælges en farve til tanden og der tages et aftryk af tandstumpens nye form og de omkringliggende tænder samt tænderne ovenfor/nedenfor og et aftryk af, hvordan du tygger sammen på dine tænder. På Helsingør Tandcenter bruger vi en teknik, der kan gengive alle disse tre ting i et og samme aftryk. Dette sendes til en tandtekniker, der fremstiller en krone, der har en unik pasform til din tand.

Ved andet besøg prøves kronen på tandstumpen og dens form, farve og tæthed til tandstumpen kontrolleres både i munden og med et røntgenbillede. Hvis alt er, som det skal være, cementeres kronen, så den sidder permanent fast på tandstumpen. Kronen vil laves, så den ligner de andre tænder du har.

Du kommer ikke på noget tidspunkt til at gå med en blottet tandstump, for mellem de to besøg fremstilles der en midlertidig tandfarvet krone i plast.

Hvis der laves kroner, der kræver en særlig høj æstetisk præcision, fx fortænder, kan det være nødvendigt at få lavet en farveprøve og en efterfølgende farvetilpasning hos den tekniker, der fremstiller kronen, for at opnå det bedste resultat.

Hos Helsingør Tandcenter bruger vi altid dansk tandteknik, for at holde kvaliteten på højeste niveau. Men gennem effektive løsninger kan vi stadig holde prisen nede blandt de billigste tandlæger i regionen.

Alle vores behandlinger

Bedøvelse
Behandling med beroligende medicin
Bidskinner
Blegning
Blottede tandhalse / retraktioner
Bro
Bruksisme
Caries
Forebyggende tandpleje
Implantat
Implantatunderstøttede proteser
Intern blegning
Kosmetisk behandling
Kroner
Operationer

Operativ fjernelse af tand og amotio
Paradentose
Plastfyldninger
Proteser

Revner i tænderne / infraktioner
Rodbehandling
Røntgen
Stifter og opbygninger
Syreskader
Tandbeskyttelse
Tandkødsbetændelse
Tandrensning
Tandudtrækning
Visdomstænder

Du kan også ringe til os på tlf. 49 21 36 36

Du kan også ringe til os
på tlf. 49 21 36 36

Helsingør Tandcenter

Stengade 81
3000 Helsingør
Tel: 49 21 36 36
Mail: info@htand.dk


Åbningstider

Mandag: 8.00 - 16.00
Tirsdag: 8.00 - 16.00
Onsdag: 8.00 - 16.00
Torsdag: 8.00 - 16.00
Fredag: 8.00 - 14.00 

Find os her

Følg os

Facebook
Google+
Helsingør Tandcenter har et gennemsnit på 5 ud af fem stjerner. Baseret på 16 anmeldelser på Google+

Følg os

Facebook
Google+
Helsingør Tandcenter har et gennemsnit på 5 ud af fem stjerner. Baseret på 16 anmeldelser på Google+